Bukósisak, gerincvédő

A motoros védőfelszerelések összeállítása komoly feladat. Mivel ezek lesznek a mi karosszériáink, ezért nem mindegy, hogy mit viselünk egy esetleges csúszásnál, illetve hogy viselünk-e egyáltalán valamit.

Az meg se forduljon a fejünkbe, hogy például egy rövidnadrágban ülünk fel a motorra, hiszen “csak ide megyek a                                                           közelbe”.

Az, hogy ki-milyen minőségű felszerelést választ, azt döntse el maga.

Két dologban nem szabad kompromisszumot kötni. Az egyik a fej védelme a másik pedig a gerincé.

Bukósisak

Sisakok tekintetében különböző típusú, márkájú, méretű, árú darabbal találkozhatunk a piacon. Itt is kiemelten fontos a minőség. Ha az ismertebb márkák közül választunk, akkor nyugodtak lehetünk abban, hogy a fejünk védelméért mindent megtettünk. A megfelelő méret kiválasztása nagyon fontos, hiszen a komfortérzetünket jelentősen csökkenti egy esetlegesen túl kicsi vagy túl nagyméretű fejvédő.

Gerincvédő

Nem véletlenül került a második helyre a gerincvédő. Véleményem szerint túlságosan alábecsült védelmi felszerelésről van szó, pedig a gerincünk védelme kiemelt fontosságú kell hogy legyen. Nem kell mondani, hogy a gerincünk esetleges sérülése mivel járhat, ezért mindenképpen védjük meg. Kapható vesevédővel kombinált változat is, amivel két legyet ütünk egy csapásra.

  » Baleset megelőzés | Címke , , , , | | Közzétéve

Vélemény, hozzászólás?

« »