Kesztyű, esőruha

 

A motoros védőfelszerelések    összeállítása komoly feladat. Mivel ezek lesznek a mi karosszériáink, ezért nem mindegy, hogy mit viselünk egy esetleges csúszásnál, illetve hogy viselünk-e egyáltalán valamit.

Az meg se forduljon a fejünkbe, hogy például egy rövidnadrágban ülünk fel a motorra, hiszen “csak ide megyek a                                                           közelbe”.

  Kesztyű

A kesztyűk tekintetében is elmondható, hogy a kopásállóság és a protektorok kiemelt fontosságúak. Ne legyenek illúzióink afelől, hogy egy esésnél nem tesszük le a kezeinket reflexből és bizony elég csúnya égési sérüléseket lehet szerezni már egy kisebb tempójú csúszás után is. A megfelelő méret itt is alap követelmény. Egy kisméretű, ujjainkat szorító kesztyű hamar eltereli a figyelmünket a vezetéstől, egy nagyméretű pedig nem biztosít                                                                   megfelelő  fogást, ami kiemelt                                                                       balesetveszéllyel jár.

Esőruha

Az esőruha nem tartozik kimondottan a védőfelszerelések közé, de mindenképpen említést érdemel. Előbb-utóbb úgyis belefutunk egy esős napba, ezért hasznos, ha van egy ilyen nálunk. Nagyban befolyásolja a biztonságunkat, ha az eső lepereg rólunk, nem pedig szivacsként szívjuk magunkba. Minél rikítóbba színe, annál jobb, hiszen esőben még korlátozottabban látnak minket. Szerezzünk be egy ilyet is.

  » Baleset megelőzés | Címke , , , , | | Közzétéve

Vélemény, hozzászólás?

« »